ΚΛΕΙΣΤΕ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ONLINE

Συμφωνώ το email μου να χρησιμοποιηθεί για την απάντηση και να αποθηκευτεί για μελλοντική επικοινωνία.
ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΟ

Το αλλεργιολογικό τμήμα του Ιατρόκοσμου διαθέτει άριστο ιατρικό προσωπικό, εξελιγμένα διαγνωστικά μηχανήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρει στους ασθενείς που θα μας εμπιστευτούν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.


Ο ειδικός αλλεργιολόγος θα διαπιστώσει επακριβώς ποια αλλεργιογόνα είναι υπεύθυνα για τα συμπτώματά σας και θα καθορίσει την κατάλληλη θεραπεία για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.


Το εξειδικευμένο τμήμα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση αλλεργικών παθήσεων όπως οι παρακάτω :

 • Αλλεργική ρινίτιδα - Επιπεφυκίτιδα
 • Αλλεργικό άσθμα
 • Φαρμακευτική αλλεργία
 • Αλλεργία σε σκιαγραφικά
 • Αλλεργία από νυγμό υμενοπτέρων (μέλισσα - σφήκα )
 • Τροφική αλλεργία
 • Ατοπική δερματίτιδα
 • Κνίδωση- Αγγειοοίδημα
 • Αλλεργία στο λάτεξ


Για άμεση εξυπηρέτηση καλέστε μας στο 210-6400200 και κλείστε το δικό σας ραντεβού.

Η Αλλεργία αποτελεί μια υπερβολική αντίδραση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος έναντι αβλαβών σε γενικές γραμμές ουσιών.

Οι αλλεργίες αποτελούσαν σπάνια νοσήματα πρίν από τον 20ο αιώνα. Το 1906, όταν η ερευνητική δραστηριότητα με θέμα τους εμβολιασμούς βρισκόταν στο επίκεντρο, ένας παιδίατρος από τη Βιέννη, ο Clemens von Pirquet, παρατήρησε ότι οι ασθενείς οι οποίοι είχαν λάβει ενέσεις από ορό αλόγου ή το εμβόλιο της ευλογιάς είχαν συνήθως πιο γρήγορες και πιο σοβαρές αντιδράσεις στις επόμενες ενέσεις. Στο μυαλό του von Pirquet εγκαταστάθηκε η ιδέα μιας διαφοροποιημένης αντίδρασης, “άλλως έργον” (από την Ελληνική λέξη “άλλος” δηλαδή διαφορετικός και τη λέξη “έργον” δηλαδή δράση), ο οποίος με αυτό το σκεπτικό επινόησε τον όρο ‘αλλεργία’.

Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους. Υπολογίζεται δε ότι το  25-30% του πληθυσμού παγκόσμια  υποφέρει από αλλεργίες.

Οι Αλλεργίες συνήθως αρχίζουν νωρίς κατά την παιδική ηλικία και επιμένουν για πολλά χρόνια, συχνά για όλη τη διάρκεια της ζωής. Παρόλα αυτά, οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

 • Οι Αλλεργίες αποτελούν τα πιο συχνά χρόνια νοσήματα στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες.
 • Οι ασθενείς με ένα αλλεργικό νόσημα έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης περισσοτέρων αλλεργιών.
 • Στα παιδιά πολύ συχνά ένα αλλεργικό νόσημα ακολουθεί κάποιο άλλο (‘αλλεργική παρέλαση’-‘alergic march’). Η αλλεργική δερματίτιδα εμφανίζεται πρώτη, προσβάλωντας ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των βρεφών στην Ευρώπη.
 •  Οι Αλλεργίες έχουν μια ενδο-οικογενειακή εμφάνιση, αλλά οι περισσότερες νέες περιπτώσεις εμφανίζονται σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενο οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας.
 • Το άσθμα και η αλλεργική ρινίτιδα πολύ συχνά συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο: και από κοινού θεωρούνται ως αλλεργία του αναπνευστικού. 
Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων της δίαιτας, της διαβίωσης σε αστικά κέντρα, της βιομηχανοποίησης, της έκθεσης σε μολυσματικούς παράγοντες, του συνωστισμού και πολλών άλλων, αποτελούν βασικούς εκλυτικούς παράγοντες συμπτωμάτων στους αλλεργικούς ασθενείς και δεν αναμένεται να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό στα επόμενα χρόνια.

Ατοπική δερματίτιδα(έκζεμα), αλλεργική ρινίτιδα,αλλεργικό άσθμα,αλλεργική επιπεφυκίτιδα, τροφική, φαρμακευτική αλλεργία,κνίδωση είναι μερικές από τις παθήσεις που θα διερευνηθούν στο αλλεργιολογικό ιατρείο.Μέσω ειδικών δερματικών δοκιμασιών θα ανευρεθεί το υπεύθυνο αλλεργιογόνο και θα συζητηθεί η ειδική θεραπεία για κάθε περίπτωση.

Τι είναι η Ανοσοθεραπεία
Η Ειδική έναντι συγκεκριμένου Αλλεργιογόνου Ανοσοθεραπεία είναι μια ιατρική διαδικασία, κατά την οποία αυξανόμενες ποσότητες ενός συγκεκριμένου αλλεργιογόνου χορηγούνται τακτικά σε έναν αλλεργικό ασθενή προκειμένου να εκπαιδευτεί το ανοσοποιητικό σύστημά του/της ώστε να το ανέχεται.

Η Ανοσοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην μείωση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας και/ή άσθματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που υποφέρουν από αλλεργίες. Ακόμα έχει σαν αποτέλεσμα την μειωμένη χρήση φαρμάκων για την ανακούφιση από τα συμπτώματα. Η Ανοσοθεραπεία έχει ευεργετικά αποτελέσματα που διαρκούν για μακρό χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά τη διακοπή της αγωγής. Σε ασθενείς με αλλεργία στο δηλητήριο εντόμων, η ανοσοθεραπεία είναι σε θέση να παρεμποδίσει απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις.

Επίσης, στο ιατρείο διενεργείται και η δοκιμασία ευαισθησίας στην ουσία φλουοροσκεΐνη σε εκείνους τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν από οφθαλμίατρο σε φλουοροαγγειογραφία.

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Συμφωνώ το email μου να χρησιμοποιηθεί για την απάντηση και να αποθηκευτεί για μελλοντική επικοινωνία.