ΚΛΕΙΣΤΕ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ONLINE

Συμφωνώ το email μου να χρησιμοποιηθεί για την απάντηση και να αποθηκευτεί για μελλοντική επικοινωνία.
ΙΑΤΡΕΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού. Αυτή επιτυγχάνεται, εκτός από την ψηλάφηση από τον εξειδικευμένο ιατρό, με τη μαστογραφία και το υπερηχογράφημα. Στον Ιατρόκοσμο διαθέτουμε ψηφιακό μαστογράφο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γυναικών που μας προτιμούν.


Τι είναι η ψηφιακή μαστογραφία ;


Η αμιγούς τύπου ψηφιακή μαστογραφία τελευταίας γενιάς (full digital mammography) για την πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού αποτελεί τη σύγχρονη μορφή της κλασικής μαστογραφίας.


Σε τι υπερτερεί η ψηφιακή μαστογραφία έναντι της κλασικής;


  • Σε σύγκριση με την κλασική μαστογραφία η ψηφιακή ανιχνεύει ακόμη και τις πιο μικρές και άτυπες αλλοιώσεις.
  • Απεικονίζει πιο καθαρά τις μικροαποτιτανώσεις, με τις οποίες εκδηλώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της αρχόμενης κακοήθειας.
  • Εκθέτει τη γυναίκα λιγότερο χρόνο στην ιοντοζούσα ακτινοβολία
  • Η ψηφιακή μαστογραφία γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με τη συμβατική μαστογραφία που κρατάει περίπου 15 λεπτά.
  • Δίνει τη δυνατότητα στον ακτινοδιαγνώστη να επεξεργαστεί ψηφιακά την εξέταση, με κάθε λεπτομέρεια.


Ο ρόλος του ακτινοδιαγνώστου


Εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό, αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι η γνώση και η εξειδίκευση του ακτινολόγου που διαγιγνώσκει τις μαστογραφίες.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ακτινοδιαγνώστες πρέπει να έχουν ειδική εκπαίδευση στο αντικείμενο του μαστού, καθώς είναι υπεύθυνοι για την άριστη διεξαγωγή των μαστογραφιών όσον αφορά στην τεχνική και στην ποιότητα.


Ετήσιος μαστογραφικός έλεγχος


Ο ετήσιος μαστογραφικός έλεγχος και η επίσκεψη στον εξειδικευμένο ιατρό πρέπει να γίνει τρόπος ζωής στη σύγχρονη γυναίκα, καθώς στην περίπτωση καρκίνου του μαστού η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Για άμεση εξυπηρέτηση καλέστε μας στο 210-6400200 και κλείστε το δικό σας ραντεβού.


Συμφωνώ το email μου να χρησιμοποιηθεί για την απάντηση και να αποθηκευτεί για μελλοντική επικοινωνία.