Ιατρείο Πόνου

ιατρείο πόνου

Το Ιατρείο πόνου στελεχώνεται από μια ομάδα εξειδικευμένων Αναισθησιολόγων – Αλγολόγων και Ψυχολόγων και έχει σαν στόχο με συγκεκριμένες θεραπείες (επεμβατικές θεραπείες – εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή – ψυχολογική υποστήριξη) την ανακούφιση τους ασθενούς από τον χρόνιο πόνο, την βελτίωση της ποιότητας ζωής του, τν διατήρηση της ψυχικής του υγείας και τη γρήγορη επαναφορά στις καθημερινές δραστρηριότητες του. 

Τί είναι ο Χρόνιος Πόνος;

Ο πόνος είναι αίσθηση που προέρχεται από ενεργοποίηση συγκεκριμένων κυττάρων (υποδοχείς πόνου), τα οποία βρίσκονται σε όργανα (πχ ήπαρ, πάγκρεας, ουροδόχος κύστη κ.α.) και (πχ μύες, συνδέσμους, οστά).

Οι υποδοχείς αυτοί ενεργοποιούνται μετά από βλάβη και μεταφέρουν, μέσω μιας περίπλοκης νευρικής οδού, το σήμα της βλάβης στον εγκέφαλο όπου αντιλαμβανόμαστε τον πόνο. 

Σε αντίθεση με τον οξύ πόνο, ο οποίος είναι ένας απαραίτητος συναγερμός για βλάβη οργάνου ή ιστού, ο πόνος που διαρκεί για περισσότερο από 3 μήνες και δεν ιάται με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση ονομάζεται χρόνιος πόνος.

Ο χρόνιος πόνος είναι ο ίδιος μια νόσος και σαν νόσος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Περιορίζει την ατομική και κοινωνική δραστηριότητα του ασθενούς, προκαλεί αυπνία και περιορίζει την πνευματική του συγκέντρωση.

Όλα αυτά οδηγούν σε βάθος χρόνου στο φαινόμενο της κατάθλιψης από το οποίο πάσχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με χρόνιο πόνο.  

Γνωρίστε τους Ιατρούς μας

Για άμεση εξυπηρέτηση καλέστε μας στο 2106400200 και κλείστε το δικό σας ραντεβού.

προγραμματισμός ραντεβού

Συνταγογράφηση Φαρμάκων και Εξετάσεων. Συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ, ΕΥΔΑΠ και ΕΔΟΕΑΠ.

logo iatrokosmos

 

Ωράριο Λειτουργίας
 
Δευτ. - Παρ.  07:00 - 21:00
Σάββατο        07:30 - 14:30
Κυριακή         κλειστά
ΕΟΠΥΥ
ΕΥΔΑΠ
ΕΔΟΕΑΠ

Συμβεβλημένοι με ΟΛΑ τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Συνταγογράφηση και χωρίς προγραμματισμένο εκ των προτέρων ραντεβού

Χρήσιμα Άρθρα και Νέα

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας

ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

Ένας Κόσμος Ιατρικών
Υπηρεσιών για όλους

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο - Πολυιατρείο με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, πάντα προσιτές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες εκάστοτε ασθενή μας.

Με σεβασμό στον άνθρωπο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της υγείας σας από την αρχή μέχρι το τέλος, από τη Διάγνωση έως και τη Θεραπεία!

Πατριάρχου Ιερεμίου 17, 11741 - Αθήνα
  • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική cookies

Copyright© 2023 iatrocosmos.gr All rights reserved

Σχεδιασμός & Φιλοξενεία Medical Promotion