ΑΝΟΙΞΗ: ΕΧΩ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ;
7 Μαρτίου 2016
ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
8 Νοεμβρίου 2016

Στραβό διάφραγμα μύτης

Στραβό διάφραγμα μύτης

Στραβό διάφραγμα μύτης) τις κάτω ρινικές κόγχες, αλλάζοντας ριζικά την ανατομία της περιοχής και οδηγώντας στην δραστική αύξηση της ποσότητας του αέρα που μπορεί να περάσει από την φυσιολογική οδό που είναι η μύτη.


Είναι επώδυνη η επέμβαση του διαφράγματος;


Όχι. Ο ασθενής δεν νοιώθει μετεγχειριτικό πόνο, εφόσον φυσικά έχει ακολουθηθεί σωστή χειρουργική τεχνική κατά τη διάρκεια της επέμβασης


Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;


Όπως και στην ρινοπλαστική η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από τη στιγμή ολοκλήρωσης της ανάπτυξης. Συνήθως από τα 16 έτη για τα κορίτσια και από τα 18 για τα αγόρια (εξαίρεση αποτελούν σοβαρές διαμαρτίες κατά την διάπλαση όπως τα περιστατικά λαγόχειλου που γίνεται νωρίτερα).


Θα έχω κάποιο πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;


Μετά από το χειρουργείο ρινικού διαφράγματος δεν υπάρχει κανένα πρήξιμο


Μετά από πόσο καιρό θα αισθανθώ διαφορά στην αναπνοή μου;


Την επόμενη ημέρα και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής θα μπορεί πλέον να αναπνεύσει κανονικά. Το αποτέλεσμα στην λειτουργία της μύτης είναι μόνιμο

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική ή το νοσοκομείο;Την ίδια μέρα του χειρουργείου, το βράδυ και πολύ σπάνια την επόμενη ημέρα το πρωί.

Τι πρέπει να γίνει μετά την επέμβαση;Την επόμενη ημέρα της επέμβασης πρέπει να γίνει η αφαίρεση του πωματισμού από τον χειρουργό.

Υπάρχουν μετεγχειρητικές οδηγίες;Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ασθενής είναι να ακολουθήσει με συνέπεια ορισμένες απλές οδηγίες, όπως ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό στο εσωτερικό της μύτης και περιποίηση με μαλακτική αλοιφή για 3-4 εβδομάδες.


Πηγή : exelixismedical.gr